" />
miercuri , septembrie 30 2020
Home / Stiri / News / SCOPOLAMINA (Burundanga) – cel mai terifiant drog din lume – Respiraţia diavolului

SCOPOLAMINA (Burundanga) – cel mai terifiant drog din lume – Respiraţia diavolului

Loading...

Am văzut cu toţii o listă de efecte negative de pe cutiile cu medicamente, însă atunci când unele dintre consecinteţele secundare sunt gânduri de suicid, comportament psihotic sau chiar moartea, începem să ne întrebăm dacă nu am făcut un „pact cu diavolul” pentru a ne uşura problemele cauzate de boală.

Unii pacienţi susţin că atunci când au luat scopolomină au avut o senzaţie groaznică cel mai bine exprimată prin sintagma „mi-am vândut practic sufletul diavolului” pentru a simţi o uşurare de moment. Scopolamina este cunoscută ca ”respiraţia columbiană a diavolului” şi este considerată ”cel mai înspăimântător medicament din lume” de realizatorii documentarului Vice. Totuşi, scolopamina este aprobată de către Administraţia Federală a Medicamentelor (FDA) şi este considerată un remediu pentru greaţă.

De obicei, doctorii nu prescriu reţete periculoase şi nici nu doresc să-ţi dea cel mai înspăimântător medicament ce ar putea să-ţi cauzeze o stare psihotică. Bineînţeles că dozaje diferite vor avea efecte diferite iar doctorii îţi vor da în general un sfat bun cu privire la modalităţiile în care poţi evita efectele negative ale medicamentelor. Însă este benefic să înţelegem istoria ingredientelor din compoziţia medicamentelor.

Numele ingredientelor de pe o tabletă sunt de obicei mai dificil de înţeles decât o limbă străină. Dacă ar scrie ”respiraţia diavolului” pe lista ingredientelor sigur te-ar face să te întrebi ce conţine medicamentul pe care îl iei. Însă atunci când citeşti ”scolopamină” parcă nu mai sună atât de alarmant, nu ?

Multe dintre efectele secundare trecute în subsolul avertizărilor la medicamente, au fost descoperite atunci când oamenii le-au experimentat pe propria lor piele. Asta înseamnă că atunci când o prescripţie te avertizează că medicamentul poate cauza ”gânduri de suicid”, cel puţin o persoană a fost influenţată negativ de acest medicament. De obicei sute sau mii.

Haideţi să aruncăm o privire mai atentă la istoria scopolaminei, utizările ei actuale, efectele ei, cât şi la alte medicamente ce ne sunt recomandate ca ajutoare pentru somn, tratamente pentru astm, medicamente pentru renunţarea la fumat şi altele.

Respiraţia Diavolului

Scopolamina a fost denumit ”medicamentul zombie”. Cel care îl utilizează pare să funcţioneze normal şi conştiincios, însă o dată luat medicamentul va face persoana de multe ori incapabilă să îşi amintească ce a făcut. Persoana va face de asemenea tot ce i se spune – de exemplu, se va duce la un ATM pentru a-i oferi cuiva toţi banii din cont.

Scopolamina a fost folosită şi ca un drog în ”violurile de la prima întâlnire”. Bandele din Columbia şi serviciile secrete (alăturarea s-ar putea să fie întâmplătoare) l-au folosit ca pe un ser al adevărului (CIA l-a folosit în timpul experimentelor din 1960, conform cărţii ”În căutarea Candidatului Manciurian” scrisă de John D. Marks).

În 2007, corespondentul revistei Vice, Ryan Duffy, s-a dus în Columbia pentru a investiga modalităţile de utilizare a scopolaminei Acolo a întocmit un material cu modalităţile de utilizare a acestui medicament, iar unele dintre aceastea erau foarte controversate.

Acelaşi medicament a fost oferit timp de aproape 60 de ani în Statele Unite pentru o mulţime de afecţiuni, printre care şi insomnia. În 1990, FDA a interzis utilizarea acestuia în medicamentele pentru insomnie însă este aprobat azi în compoziţia medicamentelor ce tratează greaţa.

Conform precizărilor efectuate de Clinica Mayo, chiar dacă este aprobat numai pentru medicamentele ce ar combate greaţa, odată ce medicamentul este aprobat de FDA poate fi folosit şi pentru a trata alte afecţiuni atunci când este considerat ca fiind efectiv. Mai este folosit, de exemplu, în medicamentele ce ajută oamenii să se lase de fumat.

Atunci când Epoch Times a cerut FDA să elaboreze o listă cu problemele care i-au determinat să interzică scopolamina din medicaţia împotriva insomniei, purtătorul de cuvând al FDA a precizat că i-a fost dificil să găsească informaţii detaliate.

Decretul prin care scopolamina a fost interzisă preciza numai că efectivitatea ei este neclară, fără să mai ofere prea multe alte informaţii.

O evaluare a medicamentului realizată în anul 1978 includea numai informaţii minime – în ciuda faptului că acesta a fost folosit timp de mai multe decenii.

Această evaluare a precizat ce se întâmplă atunci când dozele erau prea mari: ”Comportamentul şi simptomele mentale pot sugera o psihoză organică acută. Memoria devine tulburată, orientarea devine defectuoasă, halucinaţiile sunt frecvente, iar mania şi delirul pot apare destul de des. În unele cazuri de intoxicaţie cu scopolamină, pacientul a fost diagnosticat eronat cu schizofrenie acută sau cu delir provocat de alcool, iar pacienţii au fost internaţi într-o instituţie psihiatrică pentru tratament şi observare.

Raportul arăta că dozele necesare pentru combaterea insomniei nu sunt sigure pentru consumator – însă medicamentul a mai rămas pe piaţă un deceniu.

Erowid, o publicaţie specializată în plante psihoactive, chimicale cât şi de alte probleme legate de acestea, a pus la dispoziţie cititorilor săi o platformă pe care îşi pot împărtăşii experienţele avute cu aceste substanţe. Câţiva membri şi-au împărtăşit experienţele pe care le-au avut cu scopolamina. Aceste relatări subiective şi neconfirmate, la fel efectele negative descrise, s-ar putea să fie nu resimţite de toţi consumatorii şi nu ne asumăm nicio răspundere pentru ele.

Experienţele anecdotice cu ”Respiraţia Diavolului”

În 2009, ”Respiraţia Diavolului” i-a fost prescrisă unei persoane ce suferea de ”rău de drum”. După folosirea medicamentului acesta a ajuns la concluzia că medicamentul ”se joacă cu abilitatea ta de a discerne realitatea de imaginar”.

”Nu este ca oricare alt medicament ce îţi permite să-ţi aduci aminte că eşti pe tratament. Hallucinaţiile provocate de alcaloizii din belladona par complet reale. Nu pot fi separate de realitate”.

Un alt utilizator a folosit-o în scopuri recreaţionale în anul 2002, într-un dozaj mult mai mare, iar apoi i-a descris efectele terifiante resimţite. Evaluarea FDA din 1978 preciza că un dozaj de 2 mg de trei pe zi poate cauza coşmaruri şi alte efecte adverse însă această persoană a ingerat 7 miligrame de odată.

La fel ca prima persoană, acest utilizator spunea că halucinaţiile erau foarte reale. Acesta a spus că erau ”diferite de viziunile fanteziste şi de distorsiunile ce pot fi resimţite cu alte droguri psihodelice”.

Acesta era înconjurat de forme vii şi a simţit ”o forţă opresivă ce îl punea jos pe pat, paralizându-l (relatarea a fost făcută la persoana a treia – n.r.).

”Subiectul îşi încredinţează sufletul demonului ce stă pe el în schimbul unei guri reconfortante de apă. Demonul îi ia sufletul … nu oferă apa pentru care s-au înţeles. Subiectul se resemnează într-o damnare eternă”.

O persoană s-a trezit la muncă vorbind cu un coleg atunci când şi-a recăpătat facultăţile mentale. Chiar dacă memoria i-a fost ştearsă, acesta completa documentele inteligibil şi îşi făcea treaba fără să atragă atenţia asupra sa cu vreun comportament ciudat.

La sfârşit a scris: ”Morala poveştii: Nu folosi scopolamina… te va transforma într-un zombie”.

Scopolamina provine din Jimson Weed, a plantă folosită şi în vrăjitoria Hawaitiană – cunoscută pentru faptul că poate crea zombii.

Medicamentele pentru somn

Chiar dacă scopolamina a fost prescrisă mult timp ca medicament împotriva insomniei a fost considerată prea periculoasă să mai fie folosită astfel. Ambien, un medicament prescris frecvent ce ajută la somn poate avea efecte asemănătoare cu scopolamina.

FDA descrie unele dintre efectele secundare ale medicamentului Ambien. În mare, acestuia îi sunt atribuie aceleaşi efecte secundare avute şi de medicamentele sedativ-hipnotice.

”După ce iei Ambien, poţi să te ridici din pat în timp ce nu eşti în întregime treaz şi să faci o activitate fără ştii că o faci. Dimineaţa următoare, s-ar putea să nu-ţi aminteşti nimic din ce ai făcut în timpul nopţii”.

Activităţile efectuate în starea de încoştienţă ce au fost relatate includ:

– condusul unei maşini

– gătitul şi mâncatul

– vorbitul la telefon

– actul sexual

– mersul în somn

Alte efecte secundare includ, ”gânduri şi comportamente anormale, … mai lipsite de inhibiţii şi mai agresive decât comportamentul normal, confuzie, agitaţie, halucinaţii, depresie intensificată, şi gânduri sau acţiuni suicidale”.

Oprirea ”anticolinergică” a fumatului

Scopolamina este unul dintre alcaloizii care deţine proprietăţi anticolinergice şi este derivat dintr-o familie de plante ce include şi Jimson Weed. ”Anticolinergic” se referă la o substanţă ce blochează neuro-transmiţătorii.

Medicamentele anticolinergice pot fi prescrise pentru a ajuta oamenii să se lase de fumat, pentru astm, diaree, sau salivare excesivă.

Într-unul dintre cazuri, un bătrân în vârstă de 59 de ani căruia i-a fost prescris unul din aceste medicamente pentru a-l ajuta să se lase de fumat a fost arestat pentru că plănuia să-şi ucidă soţia. Credea că familia lui este împotriva sa.

 

„Folosita de vrajitori, nazisti, spioni si delincventi, scopolamina este iremediabil relationata cu partea intunecata a omului. Aceasta este o componenta a plantei ce poarta numele de  burundanga, o substanta care produce starea de hipnoza, victimele lasandu-se in voia delincventilor. Efectele acestui drog sunt similare, pana la un anumit punct, cu cele ale compusului chimic Rohypnol.

Burundanga, drogul care nu are gust sau miros caracteristic, se amesteca cu bauturi sau mancaruri comune, care se servesc potentialelor victime. La momentul actual, se gaseste si sub forma de spray, care poate fi pulverizat direct pe fata victimei sau in cadrul unei multimi, ori amestecat cu tutunul unei tigari. Reactia pe care o produce burundanga variaza de la o persoana la alta. Pentru unii norocosi, semne de greata, vedere incetosata, uscarea cavitatii bucale au constituit o alerta pentru a cauta ajutor medical imediat. Majoritatea insa nu reuseste sa mai aiba reactii intermediare si confuzia, dezorientarea si pierderea vointei ii pune la picioarele atentatorilor.

O istorie intunecata
Povestea scopolaminei este legata de intamplari sumbre ale timpurilor trecute. Se pare ca atractia pe care o exercita asupra mintilor perverse a caror scop este manipularea vointei altor persoane, o va mentine in atentia delincventilor multa vreme. Medicina a incercat sa extraga elemente benefice din acest drog, dar folosirea in scopuri curative este tot mai limitata.  Primii care au folosit extracte dintr-o specie de arbori numiti Brugmansias au fost sudamericanii. Cei care aveau acces la intrebuintarea in scopuri curative a acestor extracte erau shamanul si vraciul tribului. In Columbia, produsul se amesteca cu un ferment obtinut din porumb, pe care il beau sclavii si vaduvele pentru a ajunge intr-o stare letargica inainte de a fi arsi de vii alaturi de cadavrul celui iubit sau a sotului. In Peru, era fermentata si adaugata altor substante pentru a produce un climat ideal de comunicare cu rudele moarte. Era asadar, o hipnoza colectiva cu efecte halucinante. De asemenea,  substanta era folosita in ritualurile de voodoo, ca parte a manipularii sau a sugestionarii victimelor. Folosirea sa a parasit locul „natal” atunci cand membrii unei expeditii germane au luat mostre din aceasta planta si au dus-o in Germania nazista unde nefastul medic Mengele a experimentat-o sub forma asa-zisului „ser al adevarului”.

Cum functioneaza in organism

In timpul Razboiului Rece, se pare ca marile puteri au folosit si ele substanta halucinogena, purtand atunci numele „drogul CIA-ului” sau „umbra noptii”. In aceste circumstante se poate comite orice tip de delict. Proprietatile farmaceutice ale acesteia permit sa actioneze asupra muschiului ocular, a glandelor si a sistemului nervos. Principalele sale efecte sunt vedere incetosata, uscarea cavitatii bucale si sentiment de indepartare, de frica. La nivelul sistemului nervos produce sedare, buimaceala, toropeala, halucinatii, confuzie, alterarea memoriei si a cunostintei. Aceste efecte formeaza starea de hipnoza chimica.

Vechi intrebuintari medicale

Scopolamina  a fost introdusa in practica medicala in anul 1902, atunci cand s-a descoperit ca injectata alaturi de morfina poate ameliora durerile la nastere. A fost denumita „somnul crepuscular”. Efectele analgezice ale morfinei alaturi de cele amnezice ale scopolaminei, le faceau pe mame sa se trezeasca usor dupa nastere cu avantajul de a nu-si mai aduce nimic aminte din cele intamplate. Efectele negative apareau insa la nou-nascuti, care puteau chiar sa moara. De aceea aceasta tehnica a fost abandonata la mijlocul anilor 60. Timp de multi ani, scopolamina a fost folosita inaintea operatiilor pentru a reduce secretia glandelor salivare si ale aparatului respirator. In plus, era utilizata ca anestezic pentru efectele sale tranchilizante si amnezice. Uneori se folosea dupa interventiile chirurgicale pentru diminuarea greturilor si a starii de rau provocate de anestezie. Desi s-au realizat studii care demonstreaza ca scopolamina ar putea fi utila in diminuarea presiunii arteriale, unicul sau uz farmaceutic in prezent este pentru tratarea greturilor de masina, de avion, de miscare.” SURSA
Nota noastra: Prin articolul si documentarul de astazi dorim sa tragem un semnal de alarma si sa va aducem la cunostinta niste plante psihoactive extrem de puternice care pot fi gasite si pe teritoriul tarii noastre.
In primul rand dorim sa avertizam pe cei care merg in tarile din America de Sud pentru ceremonii ayahuasca despre pericolul de a ajunge pe mana unor samani rau intentionati care folosesc plante ce contin scopolamina sau chiar scopolamina praf pentru a -si atinge anumite scopuri perverse (talharirea victimelor, violarea femeilor, inducerea unor sugestii in starea de hipnoza indusa chimic care sa te faca sa devi sclavul lor a la long si altele). Practic, odata intrati pe mana unui individ rau intentionat care are la dispozitie scopolamina sunteti „mancati”. In America de Sud, in special in Columbia, Ecuador si Venezuela acesul la acest tip de drog este mult mai facil decat oriunde in lume, dar si in Peru unde am auzit ca exista chiar si ceremonii facute doar cu scopolamina, ceea ce ni s-a parut ireal de periculos si suspect. Deci mare mare grija! Mergeti in grupuri, mergeti in locuri certificate de cati mai multi oameni si la samani mai cunoscuti.
Apoi dupa cum ati putut citi in articol, acest drog, scopolamina, poate fi gasit si in plantele de la noi in special in Matraguna, dar si in Maselarita si Ciumafaie.  Scopolamina poate fi folosita si in mod pozitiv, pentru autohipnoza si pentru a acesa tramurile non-fizice, insa poate fi extrem de periculoasa. Matraguna (sau planta care face „nebunele”, dupa cum le spuneam cand eram copii) este una dintre cele mai cunoscute plante ale vrajitorilor, vracilor, samanilor din toata lumea. In doze foarte exacte matraguna are numeroase proprietati curative. Intr-o doza un pic mai mare poate fi mortala. Undeva pe la mijloc, intre doza de leac si doza mortala se gaseste efectul psihoactiv. Se poate scrie o carte despre aceasta planta. De fapt chiar exista o carte numita „MĂTRĂGUNA – o etnobotanică magică” scrisă de  Cornel-Dan Niculae, iar acest autor mai are o carte despre „Ierburile Sacre din Etnobotanica Magica Romaneasca” care merita studiata cu atentie. Asadar, in loc sa investiti mii de euro in a face drumuri in  America de Sud, poate mai bine ati investi acesti bani pentru a investiga si cerceta plantele sacre de pe la noi sau sa-i spijiniti pe cei care scriu sau cerceteaza aceste ierburi magice de la noi din tara, sa nu mai fie nevoiti cei din aceasta zona sa plece la capatul lumii pentru a experimenta ceea ce se poate experimenta si acasa cu substante locale si poate mai benefice, mai potivite, pentru noi.
Loading...
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Show Buttons
Hide Buttons
Translate »