" />
marți , decembrie 1 2020
Home / Filme de colectie / Histoires extraordinaires – Povestiri extraordinare (1968) Filme online

Histoires extraordinaires – Povestiri extraordinare (1968) Filme online

Loading...

Filmul Histoires extraordinaires – Povestiri extraordinare (1968) Filme online cuprinde trei povestiri de Edgar Alan Poe , ecranizate de trei cineasti de renume , foarte diferiti ca stil .

Metzengerstein , prima poveste din cele trei , este ecranizata si adaptata de Roger Vadim , dupa nuvela lui Edgar Allan Poe cu acelasi nume . Ea este povestea contesei Frederica , o femeie plictisita , corupta si libertina care isi iroseste inutila ei viata cu orgii si acte de cruzime . Aceasta se intalneste cu varul ei in aproprierea castelului lui , intr-o padure – var pe care il uraste aprioric , din pricina felului lui total diferit de a fi – si se indragosteste de el . Cand varul ei Wilhelm moare in timp ce incerca sa isi salveze calul , un armasar negru , Frederica se afunda in agonia onirica a dragostei neconsumate . Ea este bantuita de imaginea varului iubit , porunceste unui batran tapiter reconstruirea tabloului cu armasarul negru salvat , care apare misterios in curtea castelului , si care are ochii ca para focului . Minunatul animal este adoptat de ea , contesa Frederica petrecandu-si tot timpul cu el gonind peste uriasa si splendida ei proprietate si , in cele din urma , sinucigandu-se intr-o padure in flacari .

William Wilson , a doua poveste , este regizata si adaptata de Louis Malle dupa nuvela lui Edgar Allan Poe cu acelasi nume . Ea este o variatiune pe tema dedublarii , despre destinul locotenentului Wilson , este povestea unui soldat sadic din armata austriaca urmarit de propria dublura ce ii este alaturi in anumite momente specifice de-a lungul vietii sale mizerabile , hartuit de lupta dintre bine si rau din constiinta lui . La limita dintre bine si rau , Wilson se va vedea nevoit sa ia o decizie ce ii va schimba viata . Filmul problematizeaza constiinta umana , nevoia de echilibru , de retinere de la rau , de infranare , iar aparitia celuilalt , a celui care ne opreste din valtoarea incontrolabilului , a raului fara sens apare ca o necesitate . Fuga de sine si adevaratul eu , deconspirarea din amagire , neasumarea binelui ca ipostaza si fire , si , in cele din urma , asasinarea ontosului existential – caci binele si raul nu pot coexista ca un tot in aceeasi fiinta – sunt teme ilustrate in persoana barbatului lipsit de sens si semnificatie , de valoare ca minimorala .

Toby Dammit , a treia si ultima poveste , este regizata si adaptata de Federico Fellini dupa nuvela Never Bet the Devil Your Head scrisa de acelasi Edgar Allan Poe . Ea ne vorbeste despre obsesiile si drama unui actor , care s-ar putea numi generic , ‘nu te pune cu diavolul!’ , este povestea unui actor britanic , iubitor de droguri si alcool , ce calatoreste la Roma nu pentru a-si intalni fanii , ci doar pentru a primi Ferrari-ul promis de producatori .

Filmul Histoires extraordinaires – Povestiri extraordinare (1968) Filme online HD 720P Online si subtitrat in romana cu o calitate HD

Server 1 :

Server 2 :

Server 3 :

Server 4 :

Server 5 :

Trailer :

Se blocheaza filmul ?! Vezi instructiunile ! Va dorim vizionare placuta !

Loading...
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Show Buttons
Hide Buttons
Translate »